"Det enda jag ville var att passa in. Så jag gjorde det jag kunde, jag bråkade."
Har du någonsin undrat hur det känns att vara den i skolan alla pratar om? Hur det känns att vara den som skriker och bråkar? Har du någon gång funderat på vad som försiggår inne i huvudet på en sådan elev? Eller hur hen ska klara sig i livet om skolan upplevs som ett uppochnedvänt kaos? Kunskaperna om npf ökar inom lärarkåren, men att se de bakomliggande orsakerna till ett beteende, varför eleverna gör som de gör, är ibland svårt. Alexander Skyttes föreläsning ger er möjlighet att få lära er om hur problematiken kan se ut i olika åldrar, hur känslighet kan visa sig på olika sätt och hur vi som lärare kan möta hela människan och göra skoldagen lite bättre för elever med npf.
Alexander Skyttes föreläsning berör och ger en ny syn på elever som inte passar in
Alexander Skytte är lärare i idrott och hälsa. Han har även arbetat i fritidshem. Alexander föreläser om npf i skolan och som bloggare är han känd som Bokstavspedagogen.
Alexander har skrivit boken Pojken med extra allt - hur lärare kan bemöta adhd och autim som blivit hyllad stort av sina läsare:
"Som lärare har du stor nytta av att läsa ’Pojken med extra allt’ och som arbetsgivare, kollega och medmänniska har du det definitivt. Till alla er som någon gång tänkt tanken; om jag bara kunde förstå varför hen gör så här …Läs och begrunda. Även om de erfarenheter Alexander Skytte skriver om gäller endast honom vågar jag påstå att vi har många barn i dagens skolor som känner igen sig väl."
Veronica Gustafsson, specialpedagog