Våra utbildningar för dig som är lärare i den anpassade grund- och gymnasieskolan utgår från en positiv elevsyn, att skapa delaktighet och sammanhang för att uppnå ett hållbart lärande.

Utbildningarna hjälper dig att höja kvalitén på undervisningen och stärka elevernas lärande på ett motiverande och lustfyllt sätt som möter elevernas olika behov. Vår ambition är alltid att visa på hur forskning kan omsättas till framgångsrik undervisning och ge verktyg att börja använda direkt. 

Nyhet! Gy25 även för den anpassade gymnasieskolan, läs mer här

Marie Nilsson Nordfors - fortbildare

Nu lanserar vi Livslångt lärande

Nu har del 2 av den mycket uppskattade kursen Förmågecirkeln som verktyg med Marie Nilsson Nordfors kommit! Du hittar den nya kursen Livslångt lärande.
Marie är en av våra mest erfarna fortbildare inom den anpassade grundskolan. Hon är dessutom specialpedagog, förstelärare, författare och läromedelsutvecklare. Du kan boka henne till era interna utbildningsdagar inom flera områden.
Kontakta din fortbildninsgrådgivare Evert Norberg för mer information.

Den anpassade grundskolan av Denice Sverla

1 år med Den anpassade grundskolan

Vi har en skolform som bytt namn, men det saknar betydelse om vi inte också ändrar praktiken och synen på elevgruppen i ett samhällsperspektiv, så skriver Denice Sverla i sin storsäljande bok om den anpassade grundskolan.

Vad menar hon med det? Jo, för att lyckas förändra attityder och få lärandet att lyfta i skolformen så behöver vi ha en syn på att alla elever kan vara en tillgång, en resurs i sitt klassrum. Det är är en mycket uppskattad bok så utmanar sina läsare på ett positivt sätt. 

⭐⭐⭐⭐⭐ Betyg: 5 - Briljant!

Läs mer här och beställ ditt exemplar av Den anpassade grundskolan - när elevsynen lyfter lärandet >>

Hur undervisar vi så att alla får vara sitt unika jag?

Den här frågan engagerar Helen Larsson. Speciallärare på en anpassad grundskola, andrapristagare i Guldäpplet 2021 och uppskattad instramprofil med kontot Mitt digiloga klassrum. Nu kan du boka in en inspirerande föreläsning som ger er chans att ta del av praktiska exempel och få en kick-start i att komma igång med ett digilogt lärande i klassrummen på din skola. En föreläsning som passar till kommande studiedag/utvecklingsdag!

Helen har skrivit boken Det digiloga klassrummet - varierad undervisning som inkluderar. En bok med nya inspirerande tankar om hur du kombinerar det analoga och digitala lärandet på ett sätt som ger eleverna både variation och lust för lärande.

Boken har av Btj fått betyget: ⭐⭐⭐⭐ Betyg: 4 - Mycket bra!

 

Eva Jacobsson och Marcus Jonasson fortbildare

Eva och Marcus hjälper er på vägen mot nya mål

Eva Jacobsson och Marcus Jonasson är två av våra fortbildare som har den anpassade skolan som specialitet. De håller kurser, men fortbildar även gärna på plats hos er ute på skolan. De stöttar er internutbildning och ert kollegiala lärande helt enkelt.

Marcus specialområden är bedömning, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande bl a.

Evas specialområden är lågaffektivt bemötande. Eva håller också en grundkurs för dig som arbetar i den anpassade grund- och gymnasieskolan och vill få kunskap och verktyg för att bemöta elever med en intellektuell funktionsnedsättning på ett bra sätt.

Kontakta din fortbildninsgrådgivare Evert Norberg för mer information. Vi skräddarsyr så att det passar er, men kika gärna på våra olika paket som du kan utgå ifrån. De hittar du här>>